Ali’nin çırağıyım ondan çok şey öğreniyorumİLKNUR TAŞ İki yıldır reyting rekorları kıran ‘Yaprak Dökümü’ dizisinde Leyla karakteriyle izlediğimiz Gökçe Bahadır yakında bir süredir birlikte olduğu Ali Sunal’la bir tiyatro oyununda aynı sahneyi paylaşacak
Oynadığı ‘Hayat Bilgisi’ dizisindeki Törpü karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Gökçe Bahadır, iki sezondur Kanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi ‘Yaprak Dökümü’nde Leyla karakteriyle izleyici karşısında. ‘Yaprak Dökümü’ dizisiyle birlikte oyunculuk anlamında kendisini çok iyi ifade edebildiğini belirten Gökçe Bahadır, önümüzdeki aylarda bir süredir birlikte olduğu Ali Sunal’la birlikte bir tiyatro oyununda aynı sahneyi paylaşacak.
‘Yaprak Dökümü’nde Leyla karakterini oynamaktan sıkıldınız mı?Aslında çok sıkılmadım. Leyla’yı oynamaktan sıkıldım dersem ona çok büyük haksızlık etmiş olurum. Leyla oyuncuyu yoran, oldukça fazla derinliği olan bir karakter. Leyla sürekli olarak değişik duygular içinde yaşadığı için sıkılma imkânım yok. Özellikle yeni sezonda başına çok daha değişik durumlar gelecek. Leyla adrenali yüksek bir karakter. Başına her an bir şey gelebilir. O yüzden sıkılmadan, çok büyük bir zevkle oynuyorum.
Oynadığınız karakterin insanlar tarafından bu kadar beğenilmesini neye bağlıyorsunuz. Açıkçası bu kadarını ben de düşünmüyordum. Leyla’yı sevdirebildiysem ne mutlu bana. Ben bana verilen rolü en iyi şekilde oynamak için elimden geleni yapıyorum. Leyla’yı sevenler de var sevmeyenler de. Leyla’yı çok doğal bulduklarını ve ona çok üzüldüklerini biliyorum. Ekranda rol yapmıyormuşum gibi duruyor ve Leyla’ya çok inanıyorlar. Leyla’nın hüznü, acısı beni etkilediği için ben de çok inanarak rol yapıyorum.
Leyla biraz sorunlu bir karakter. Sürekli acı, hüzün var. Stop dendiğinde Leyla karakterinden çıkmanız ne kadar zaman alıyor?Çok yoğun sahnelerde Leyla karakterinden hemen kurtulamıyorum, etkisi kalıyor. O evde, Leyla’nın kıyafetleri ve saçıyla bulunduğum her dakika Leyla gibiyim. O karakterden kurtulmam imkânsız. Ne zaman ki, kıyafet çıkıyor, saç baş değişiyor ve setten dışarı çıkıyorum o zaman Gökçe’ye dönüyorum.
İlk iki projenizin bu kadar başarılı olmasını neye bağlıyorsunuz. Hayatta hep bu kadar şanslı mısınız?Çok şanslı olduğuma inanmıyorum. Ben şansımı hep kendim yarattım. Gittiğin bir yerde, başladığın bir işte insanlar iyiyse bu senin için bir şanstır. Ama o insanlara bir şekilde kendini ifade etmek ve göstermek, verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek senin elinde.
Siz bu fırsatları nasıl değerlendirdiniz?Yeteneklisindir ama o yeteneği gösteremediğinde, yetenek senin içinde yok olup gider. Eğer içine kapanık biriysen içindeki yetenek çürür. Dışa dönük yeteneksiz kişilerin bile bu işte başarılı olduğunu gördüm. Ben bu işi yapacağım dedim ve ilerledim. Yeteneğimi en iyi şekilde göstermeye çalıştım. Bu işe girerken hiç tanıdığım yoktu. Kendi kendimi göstermem gerekiyordu. Kabul edilmediğimde, beni aramadıklarında sürekli aradım. Yılmadan sürekli insanlara ‘Ne oldu’ diye telefonlar açtım. Hiç vazgeçmedim, yılmadım, üşenmedim, çekingen davranmadım. Bugün yaptığım bu hareketler sayesinde buradayım.
Neredeyse milli maç kadar reyting alan bir projede yer alıyorsunuz. Bu dizinin sizin kariyerinizdeki ve hayatınızdaki önemi nedir?‘Yaprak Dökümü’ hayatımın çıkış noktası oldu. ‘Hayat Bilgisi’ de tanınmama neden oldu. Törpü karakterini herkes çok seviyordu ve sempati duyuyordu. Ancak kimse bana gelip ‘Çok güzel oynuyorsun’ demiyordu. Ama Yaprak Dökümü’nde bu sevgi ve sempati “Çok iyi oynuyorsun” durumuna dönüştü. Oyunculuk anlamında kendimi en iyi şekilde ifade edebilmem ‘Yaprak Dökümü’nde oldu. Leyla çok farklı ve benimle tam zıt bir karakter. Bende olmayan durumları orada yaşamayı çok seviyorum. Onun duygularını, farklılığını yaşamayı çok seviyorum. Leyla çok uç noktalarda yaşayan biri.
Leyla gökkuşağı gibi rengarenkYaprak Dökümü’nde romanın dışına çıktığınıza dair hâlâ tepkiler aldığınızı duyduk?Evet, insanlardan böyle tepkiler geliyor. Ancak birçok kişi roman olduğunu unutup dizi olarak izliyor. Bu tepki daha çok romana çok bağlı olan insanlardan geliyor. Dizinin sonunun romandaki gibi olup olmayacağını çok merak ediyorlar. Hikâye bitmediği için dizi uzuyor. Sürekli farklı konular işleniyor. Daha kötü günler gelmedi. Yaşanacak çok daha kötü olaylar var. Karakterlerin hikâyeleri bitmediği için insanların diziden sıkılacağını sanmıyorum.
Dizide evli ve bir çocuk babası Can’a aşık oldunuz. Gerçek hayatta böyle bir ilişkiye bakış açınız nedir?Aslında Leyla’nın yaptığı her şey bana çok ters ve yanlış. Evli bir adama aşık olmak, onunla bir ilişki yaşamak bana çok ters. Evli bir adamla asla birlikte olmam. Bir insanın yuvasını yıkmak kötü bir şey. Ben bir kadın olarak, başka bir kadına ihanet edemem. Aynı şey bir kadın olarak benim başıma da gelebilir. O yüzden bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başka birine yapmam. Hele bu başka birinin kocasını elinden almaksa asla.
Evli adamla birlikte olduğunuz için izleyicilerden tepki alıyor musunuz?Çok fazla tepki alıyorum. İnsanlar yolda çevirip ‘Leyla, sen de mi kardeşinin yaptığını yapacaksın. Ayıp değil mi evli adama aşık olmak. Sürekli hata yapıyorsun. Yine hata yapacaksın’ diyorlar.
Ali beni çok güldürüyorBir süredir Ali Sunal’la birliktesiniz. İlişkinizi çok gözönünde yaşamayı sevmiyorsunuz.Yapı olarak gösterişi seven insanlar değiliz. Mütevazı hayatlarımız var ve gözönünde olmaktan zevk almıyoruz. Herkes kadar rahat değiliz tabii ama bu bizi rahatsız etmiyor. Çünkü aşırı egolarımız yok bu nedenle rahatsızlık yaşamıyoruz.
Ali Sunal’la birlikte bir tiyatro oyununda oynamak için hazırlık yaptığınızı duyduk?Evet, öyle bir projemiz var. Çok daha başındayız işin ama beynimiz çok yoruldu. Oyuna henüz karar vermedik. Komik ama içinde duygusallığı olan bir oyun olsun istiyoruz. Sahnede olmayı çok seviyorum. Ali’nin de sahnede olduğunda çok mutlu olduğunu biliyorum. Onunla böyle bir şey yaşamak inanılmaz keyifli olur. Ayrıca kendisi benim ustam olur. Senelerini bu işe vermiş bir isim olarak ben Ali’nin çırağı durumundayım. Ondan öğreneceğim çok şey var.
Oyunculuk anlamında size yardımcı oluyor mu? Yardımcı oluyor. O benden daha rahat biri olduğu için sürekli fikrini söylüyor. İnanılmaz acımasızdır (Gülüyor). Bu kadar acımasız ve doğru eleştirileri başka kimden duyabiliriz ki. Ya sevgilimizden, ya ailemizden. Ali’nin beni eleştirmesi çok güzel. Tabii yeri geldiği zaman çırak olarak ben de düşüncelerimi kendisine söylüyorum. O da çırağını dikkate alıyordur herhalde (Gülüyor).
Ekranda Ali Bey’e güler misiniz?Çok gülüyorum. Ali, dizide oynadığı karakterlerin yanısıra özel hayatında çok komik biridir
14 mayıs 2008